Snaps på brændenælde

 

Brændenældesnaps

Brændenælden har langt tilbage i historien været anvendt som lægeplante. Dette skyldes at planten er rig på mineraler & vitaminer – samt Klorofyl.

Mineralsammensætningen i brændenælden bevirker at den er et godt middel for gigtlidelser, ligesom den hjælper til nedsat vandladning om natten. Men det er især smerter ved ledsygdomme, som brændenældens indholdsstoffer kan lindre.

Helsenyt skriver ligefrem : ” indtag brændenælde for større bevægelighed ”

Fremgangsmåde:

Kun friske, spæde ( lysegrønne ) brændenældeblade bør anvendes.

Pluk en god stor håndfuld og kom dem i et syltetøjsglas, overhæld med en hel flaske vodka eller klar Brøndum.

Efter 5 – 8 dage filtreres indholdet, hvorefter det vil have godt af at trække i 3 – 5 måneder, så smagen kan blive rigtig god og blød.

PS: Brændenældesnapsen smager efter vor mening overraskende godt – og den får en velgørende, blød smag efter længere tids lagring.

Dette indlæg blev udgivet i Månedens dram. Bogmærk permalinket.